Inrikes

Fräck flygplanskupp av AfS vid Riksdagens öppnande

AfS banderoll på Stockholms himlavalv under Riksdagens öppnande.

Under stort mediauppbåd och med mycket pompa och ståt öppnade riksdagen åter under gårdagen. Alternativ för Sverige, som enligt färska opinionsmätningar nu är det största partiet utanför riksdagen, deltog också i öppnandet på sitt håll och stal en hel del uppmärksamhet genom att flyga runt en banderoll över riksdagshuset med texten “Återvandring”.

Banderollen rapporteras ha synts inte bara över riksdagshuset utan över hela Stockholm under gårdagen.
Jag tror att många förknippar Alternativ för Sverige med underfundiga och uppseendeväckande aktioner, och det här var precis en sådan, säger AfS partiledare Gustav Kasselstrand i en kommentar till Nya Dagbladet.

 

Kasselstrand förklarar att bakgrunden varit att lokala avdelningar av partiet fått till uppgift att hitta reklammöjligheter för partiet i det egna området, och att det var just partiets avdelning i Stockholms stad kom med idén att ha flygreklam under riksdagens öppnande.

Syftet är givetvis att sprida kunskap om återvandring som politisk lösning på Sveriges invandringsproblem,

Han menar att reaktionerna varit mycket positiva på sociala medier och alternativmedier, och i den mån den fått kritik tar han det med ro.

När jag läste på twitter att en vänstersympatisör tyckte att det var det vidrigaste hon sett, så förstod jag att kampanjen var lyckad, avslutar han.

 

Se fler bilder av flygningen i galleriet nedan.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!