Förundersökning mot Billström läggs ner

publicerad 25 oktober 2013

Ekobrottsmyndighetens förundersökning av migrationsminister Tobias Billströms (M) misstänkta insideraffärer läggs ner på grund av bevisbrist.

TV4 Nyheternas avslöjande om Billströms aktieköp i gruvbolaget Northland Resources ledde till att Ekobrottsmyndigheten tillsammans med Finansinspektionen inledde en förundersökning.

– I det här fallet har det inte gått att bevisa att Tobias Billström haft insiderinformation när han tidigare i år köpte aktier i Northland Resources, säger Chefsåklagare Martin Tidén på Ekobrottsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Martin Tidén väljer att inte kommentera några detaljer kring själva utredningen. Detta då uppgifterna är belagda med sekretess.

Numera har Tobias Billström en extern förvaltare och sköter inte längre sina aktieaffärer själv.


Fakta insiderbrott:

Ett aktieköp ses som insiderbrott om man handlat aktier med information som klassas som insiderinformation.

Alltså sådan information som inte är offentliggjord eller allmänt känd och som är ägnad att väsentligt påverka priset på aktien.

Källa: Ekobrottsmyndigheten
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.