Riksdagsvalet 2018

Förtidsröster räknades inte – kom in för sent

145 förtidsröster i Falu kommun har inte kommit med i rösträkningen eftersom de levererades för sent.

Postnords leverans av förtidsrösterna från Falu kommun levererades några timmar för sent. Därför räknas de inte i rösträkningen. Totalt handlar det om 145 röster från personer som förtidsröstade utanför Falu kommun.

– Rösträkningen som vi gör påbörjades klockan nio på onsdagen. Det som kommer efter går helt enkelt inte att räkna. Det är som att någon kommer in i sin vallokal 20.30 på söndagskvällen och ger sig sjutton på att han ska få rösta, säger Siwert Lindberg på valkansliet i Falu kommun till Metro.

Enligt Falu kommun ligger felet hos Postnord, som i sin tur skyller på kommunen.

– I det här fallet har kommunen inte något avtal om utkörning av rösterna. Det innebär att kommunen har ansvar för att själva komma och hämta rösterna. De har de inte gjort i det här fallet, säger Mathias Krümmel, produktionschef Postnord, till Metro.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!