Inrikes

”Försäkringskassans generaldirektör måste sparkas”

Generaldirektören för den statliga myndigheten Försäkringskassan, Dan Eliasson, är i blåsväder efter att ha gått till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Dan Eliasson och Jimmie Åkesson

Det var på Twitter som Eliasson skrev att han ville kräkas över Jimmie Åkessons deltagande i SVT Debatt som behandlade partiledarens ungdomsår i Sölvesborg.

“Normalt håller jag mig till socförsäkringen. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks!”, löd det omtalade Twitterinlägget.
Jimmie Åkesson var inte sen med att svara på generaldirektörens påhopp. Dessutom hävdade han att Eliassons Twitterinlägg fanns på Försäkringskassans hemsida.

“Det är helt oacceptabelt att en GD uttrycker sig som Dan Eliasson. Han måste givetvis sparkas”, skrev Jimmie Åkesson på Twitter sent på torsdagskvällen.

Men Försäkringskassans generaldirektör är allt annat än ångerfull över att han publicerade Twitterinlägget.

– Jag blir väldigt upprörd när någon hävdar synpunkter att alla inte ska samma rättigheter oavsett kön, etnisk ursprung eller sexuell läggning. Och då reagerar jag med kraft. Jag kommer att göra det och jag har gjort det, säger Dan Eliasson till Ekot.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!