Inrikes

Förödelse på Lilla torg i Malmö efter bombattentat i natt

Polisen på plats vid Lilla torg.

En restaurang på Lilla torg i Malmö utsattes vid tvåtiden i natt för ett sprängdåd. Fotografen Freddy Mardell var på plats för Nya Dagbladets räkning under morgonen.

Flera polispatruller och det nationella bombskyddet inklusive polistekniker skickades till platsen, uppger polisen. Även närliggande restauranger skadades av smällen.
Jag talade med turister och hotellgäster som hört talats om situationen i Malmö men som ändå var skärrade. Ingen verkar ha kommit till skada vid sidan av några som ramlat omkull efter den kraftiga smällen och fått tinnitus, men det är ett allvarligt angrepp mot hela tryggheten och en trist utveckling som är en skam för Malmö och Sverige just nu, säger Mardell till Nya Dagbladet.

Polisen har gripit två personer misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse.


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!