Flydde efter våldtäkt i Malmö – greps i Belgien

publicerad 20 april 2020

En 28-årig man på ett migrantboende i Malmö misstänks ha våldtagit en kvinna på boendet. Han greps, satt anhållen några dagar men släpptes – och kunde lämna landet. Mannen greps senare i Belgien och har förts tillbaka till Sverige.

Nu åtalas han för våldtäkt och andra sexuella handlingar. Våldtäkten på Migrationsverkets boende Centria vid Midhem i Malmö skedde i november förra året. Det används som ett ”återvändarboende”.

Offret var en kvinna som liksom 28-åringen har förvägrats uppehållstillstånd och skall avvisas från Sverige. Mannen och kvinnan kommer från olika delar av världen och talar inte samma språk. Mannen nekar men den tekniska bevisningen stöder kvinnans uppgifter om vad som skett.

Det förbryllar att mannen släpptes efter tre dagar eftersom det vid misstanke om våldtäkt är regel att häkta den misstänkte gärningsmannen.

Mannen ska enligt uppgift ”med våld och tvång genomfört samlag och annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag”.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.