Inrikes

Flydde efter våldtäkt i Malmö – greps i Belgien

En 28-årig man på ett migrantboende i Malmö misstänks ha våldtagit en kvinna på boendet. Han greps, satt anhållen några dagar men släpptes – och kunde lämna landet. Mannen greps senare i Belgien och har förts tillbaka till Sverige.

Nu åtalas han för våldtäkt och andra sexuella handlingar. Våldtäkten på Migrationsverkets boende Centria vid Midhem i Malmö skedde i november förra året. Det används som ett ”återvändarboende”.
Offret var en kvinna som liksom 28-åringen har förvägrats uppehållstillstånd och skall avvisas från Sverige. Mannen och kvinnan kommer från olika delar av världen och talar inte samma språk. Mannen nekar men den tekniska bevisningen stöder kvinnans uppgifter om vad som skett.

Det förbryllar att mannen släpptes efter tre dagar eftersom det vid misstanke om våldtäkt är regel att häkta den misstänkte gärningsmannen.

Mannen ska enligt uppgift ”med våld och tvång genomfört samlag och annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag”.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!