Inrikes

Flera stölder av avancerad sjukvårdsutrustning

Karolinska sjukhuset i Solna är ett av de drabbade sjukhusen

Polisen utreder om den senaste tidens grova stölder av värdefull medicinteknisk utrustning vid flera olika sjukhus kan ha ett samband.

Under de senaste veckorna har ett antal sjukhus blivit utsatta för grova stölder av medicinsk utrustning, företrädesvis endoskopiutrustning.

Stölder har skett bland annat på Karlskoga lasarett, Linköpings universitetssjukhus samt Karolinska sjukhuset i Solna. Nationella operativa avdelningen, Noa, undersöker för närvarande om dessa stölder har ett samband.

Polisen uppmanar sjukhus och andra vårdinrättningar med medicinteknisk utrustning att vara uppmärksamma på detta och vidta förebyggande åtgärder. Vid misstanke om brott kontakta omedelbart polisen.

 

 

Källa: polisen.se

Liknande artiklar

Tysk polis har gjort sitt största tillslag mot män... Tillslag mot människosmuggling har genomförts i 12 tyska delstater mot ett kriminellt nätverk bestående av tyska och tha...
Två explosioner på kort tid i Helsingborg Inom loppet av två timmar skedde två explosioner i Helsingborg. Den första i östra Helsingborg och den andra i de centra...
Förstärkt förmåga att bekämpa sexualbrott mot barn... Rättsväsendet har stärkt förmågan att bekämpa sexuella övergrepp på nätet och bland annat ökat den polisiära närvaron oc...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!