Fler väktare i Danderyd efter rånvåg i Djursholm

publicerad 15 augusti 2018

Efter en rånvåg av grova och brutala rån i Djursholm, i norra Stockholm, väljer Danderyds kommun att utöka bevakningen med väktare.

Senast i söndags kväll blev medlemmar av en familj rånade och misshandlade i sitt hem. Två beväpnade män trängde sig in i huset och tvingade familjen ned på golvet under pistolhot. Rånarna stal plånböcker och en klocka och försvann sedan till fots. Ingen är gripen i nuläget.

Det är bara ett rån i mängden.

Det blir allt mer tydligt att staten inte klarar av att upprätthålla lag och ordning. Då måste vi i Danderyds kommun ta ett eget initiativ. Därför utökar vi nu tills vidare kommunens bevakning med väktare, säger Hanna Bocander (M), ordförande i Danderyds kommuns brottsförebyggande råd ”Trygg i Danderyd”, till SVT.

Kommunen kommer att diskutera med polisen om vad som kan göras för att kunna behålla tryggheten och säkerheten i Danderyd. Eventuellt kommer kameraövervakning att komma på tal. Kommunen kommer utöka bevakningen med väktare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.