Inrikes

Fartkameror i tunnlar

Arkivbild

Nu monteras trafiksäkerhetskameror i vägtunnlar. Under sommaren tas kameror i drift i fyra tunnlar i Stockholm och Göteborg.

Målet är att få bilisterna att hålla hastighetsgränsen för att rädda liv.
För att få trafikanterna att hålla hastighetsgränsen sätter Trafikverket nu upp trafiksäkerhetskameror i fyra större tunnlar för att rädda liv. Hastigheten är den faktor som har störst betydelse för hur allvarliga följder en trafikolycka får.

Trafiksäkerhetskamerorna sätts upp i de vägtunnlar som har störst olycksrisk. Kamerorna har anpassats för tunnelmiljö. Syftet är att få högre trafiksäkerhet och bättre framkomlighet, säger Eva Lundberg, nationell samordnare, Trafikverket.

Tillsammans med Polismyndigheten sätter Trafikverket nu trafiksäkerhetskameror i vägtunnlarna:

  • Norra länken, Stockholm
  • Södra länken, Stockholm
  • Gnistängstunneln, Göteborg
  • Lundbytunneln, Göteborg

 

Trafiksäkerhetskamerorna tas i drift sommaren 2018

Trafiksäkerhetskamerorna monteras den 11–15 juni i alla fyra tunnlarna men driftsättningen sker senare. Syftet med kameror i tunnel är inte att bötfälla fortkörare, utan att få trafikanterna att hålla hastighetsgränsen och rädda liv. För att uppmärksamma trafikanterna på att kamerorna finns, sätts vägmärken upp vid infarten till tunnlarna: hastighetsskylt, kameraskylt och tilläggstavla som talar om hur lång sträckan är som har trafiksäkerhetskameror.

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!