Fartkameror i tunnlar

publicerad 15 juni 2018
Arkivbild

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


6370 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nu monteras trafiksäkerhetskameror i vägtunnlar. Under sommaren tas kameror i drift i fyra tunnlar i Stockholm och Göteborg.

Målet är att få bilisterna att hålla hastighetsgränsen för att rädda liv.

För att få trafikanterna att hålla hastighetsgränsen sätter Trafikverket nu upp trafiksäkerhetskameror i fyra större tunnlar för att rädda liv. Hastigheten är den faktor som har störst betydelse för hur allvarliga följder en trafikolycka får.

Trafiksäkerhetskamerorna sätts upp i de vägtunnlar som har störst olycksrisk. Kamerorna har anpassats för tunnelmiljö. Syftet är att få högre trafiksäkerhet och bättre framkomlighet, säger Eva Lundberg, nationell samordnare, Trafikverket.

Tillsammans med Polismyndigheten sätter Trafikverket nu trafiksäkerhetskameror i vägtunnlarna:

  • Norra länken, Stockholm
  • Södra länken, Stockholm
  • Gnistängstunneln, Göteborg
  • Lundbytunneln, Göteborg

 

Trafiksäkerhetskamerorna tas i drift sommaren 2018

Trafiksäkerhetskamerorna monteras den 11–15 juni i alla fyra tunnlarna men driftsättningen sker senare. Syftet med kameror i tunnel är inte att bötfälla fortkörare, utan att få trafikanterna att hålla hastighetsgränsen och rädda liv. För att uppmärksamma trafikanterna på att kamerorna finns, sätts vägmärken upp vid infarten till tunnlarna: hastighetsskylt, kameraskylt och tilläggstavla som talar om hur lång sträckan är som har trafiksäkerhetskameror.

Källa: polisen.se

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!