Etiopisk familj häktade för hedersmord

Invandrarvåldet

publicerad 23 maj 2022
- av Jan Sundstedt

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En 46-årig etiopisk kvinna misstänks tillsammans med sin son och dennes kusin ha hedersmördat sin 14-åriga dotter i Stockholmsförorten Nacka. Motivet ska ha varit att dottern umgicks med kompisar efter skolan.

Redan under torsdagen påträffades flickan avliden i ett hus i Nacka och hennes familj påstod att hon hade tagit livet av sig – polisen ansåg dock inte att denna förklaringsmodell var trovärdig och började snabbt misstänka att hon istället mördats av sin familj som efter mordet försökt få det att se ut som ett självmord.

Rättsläkare kunde också snabbt konstatera att familjens vittnesmål inte kunde förklara de skador som fanns på flickans kropp och under fredagen anhölls och greps flickans mamma, 17-årige storebror och 21-årige kusin. Idag har de tre begärts häktade på sannolika skäl för mord.

Enligt polisutredningen är mordet ett så kallat hedersmord och motivet ska vara att familjen fick reda på att den 14-åriga flickan umgicks med kompisar efter skoltid – någonting som man inte accepterade.

Personal på flickans skola ska också ha känt till att familjen var extremt kontrollerande och att de inte tolererade att hon hade ett socialt liv och det har den senaste tiden funnits en viss oro för flickans säkerhet.

Samtliga mordmisstänkta är etiopiska medborgare, sedan tidigare ostraffade och de nekar alla tre till brott.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!