Erik Ullenhag blir ambassadör i Jordanien

publicerad 26 maj 2016
Erik Ullenhag

Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson och gruppledare, tillika förre integrationsministern, Erik Ullenhag lämnar sina uppdrag inom partiet och blir Sveriges ambassadör i Jordanien.

Erik Ullenhag har varit ett av Liberalernas absoluta toppnamn och har varit Liberalernas partisekreterare och ordförande för Liberala ungdomsförbundet, LUF. Han var mellan 2010-2014 Sveriges integrationsminister.

Nu väljer Ullenhag att lämna partipolitiken för att istället jobba som Sveriges ambassadör i Jordanien.

Jag har efter nästan 15 fantastiska år som heltidspolitiker beslutat mig för att lämna mina politiska uppdrag och återgå till Utrikesförvaltningen. Jag är väldigt glad och stolt över utnämningen och ser fram emot att jobba för Sverige på plats i Jordanien med strategiska frågor som Sveriges relation med den muslimska världen samt migration. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och bakgrund, säger Erik Ullenhag i ett pressmeddelande.

Ullenhag kommer börja sitt jobb som ambassadör i september.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.