Emporia utryms – tungt beväpnad polis på plats

Ökade otryggheten

publicerad 7 oktober 2022
- av Redaktionen
Flygbild över Emporia.

Köpcentret Emporia i Malmö utryms just nu på besökare och personal. Vittnen berättar hur tungt beväpnad polis söker igenom området efter en beväpnad man.

Enligt polisen har ingenting ”i skrivande stund skett på platsen” men man bekräftar att insatsstyrkan larmats eftersom en misstänkt beväpnad man setts inne på köpcentret.

Emporias många besökare uppmanas via utrop i högtalare att omedelbart lämna platsen eller söka skydd samtidigt som polisen söker igenom byggnaden.

– Flera personer som jobbar i butikerna agerade direkt och fällde ner galler framför affärerna. De ropade till folk att komma in i butikerna och söka skydd, säger ett vittne till Expressen.

Polispatruller finns på plats på köpcentret Emporia med anledning av kontroll av information som inkommit till polisens ledningscentral. Ingenting har i skrivande stund skett på platsen. Köpcentret utryms och söks genom”, skriver polisen på sin hemsida.

Förutom insatsstyrkan finns även ambulans och brandkår på plats.

En uppringare har sett en person med ett vapenliknande föremål i anslutning till Emporia. En person som stämmer in på signalementet har kontrollerats men inget vapen har anträffats. Polis fortsätter att genomsöka köpcentret”, bekräftar polisen vidare.

Man kan inte uttala sig om huruvida mannen som visiterades efter vapen var känd av polisen sedan tidigare, och det är fortfarande oklart om han just nu är misstänkt för något brott.

För mindre än två månader sedan mördades en 31-årig man i samma köpcentrum och en kvinna skadades. Den dödsskjutningen kopplades ihop med den organiserade brottsligheten i Malmö och offret ska ha varit en ledarfigur för ett av stadens kriminella gäng. Kvinnan däremot var en förbipasserande och tros ha träffats av misstag.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!