MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Elev medvetslös efter misshandel på gymnasieskola

publicerad 19 februari 2019
Fredrika Bremergymnasiet i Handen, Haninge kommun

En lärare på Fredrika Bremergymnasiet fick avbryta en grov misshandel i en lektionssal. Flera ungdomar attackerade en elev under lektionstid. Eleven misshandlades svårt med sparkar, slag och ett tillhygge och slogs medvetslös.

Ambulans och polis kallades till Fredrika Bremers gymnasieskola i Handen, Haninge kommun, efter en grov misshandel. Misshandeln skall ha skett i den del av skolan där de praktiska programmen är förlagda.

Eleven misshandlades under en målerilektion. Misshandeln avbröts när en lärare uppmärksammade överfallet. Sju ungdomar, varav flera elever på skolan, hade tagit sig in till den ensamma eleven och gett sig på pojken med sparkar och slag. Ett kvastskaft användes för slå eleven medvetslös. Eleven fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen utreder nu överfallet som misstänkt grov misshandel. De elever som deltog i misshandeln har stängts av från undervisningen skriver lokaltidningen Mitti.

Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge kommun är en av de största gymnasieskolorna i Stockholmsområdet med 2000 elever. Skolan har under en längre tid drabbats av olika våldsbrott, rån och rånförsök.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend