Efter gängens äggkastning – 18-årsgräns för att köpa ägg

publicerad 17 september 2020

Nu blir det 18-årsgräns för att köpa ägg, åtminstone i en matbutik i Lindome i Mölndals kommun. Anledningen är att fler och fler ungdomsgäng kommit in till butiken för att köpa ägg som de sedan använder för att kasta på fastigheter, bilar och bussar i området.

Vi vill ju gärna sälja ägg såklart, men inte om syftet är att man ska göra något dumt med äggen, säger ICA-butiksinnehavaren Linda Dahlin till SR.

Efter mycket äggkastning i området bestämde hon sig för att sätta upp en skylt där det står ”Vi värnar om vår närmiljö – därför säljer vi just nu enbart ägg till dig som fyllt 18 år.
Vår personal har märkt av framförallt på kvällarna att det kommit in ungdomsgäng som har velat köpa ägg, så har de varit lite halvluriga, fnissat lite vid kassan och sådär, så det har varit ganska uppenbart att de här kommer inte använda äggen till matlagning, säger Dahlin.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal menar att man under hösten samarbeta med bland annat Västtrafik och polisen för att öka tryggheten i Lindome.

Det kan vara bra att informera allmänheten och föräldrar, att föräldrar pratar med sina barn så att de förstår att det kan få allvarliga konsekvenser med äggkastning, säger Therése Hognert, samordnare vid kultur- och fritidsförvaltningen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!