Ebba Busch: ”Varför har vi inte 100 skadade islamister?”

Invandrarvåldet

publicerad 22 april 2022
- av Jan Sundstedt

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch anser att polisen borde ha skjutit skarpt under påskens våldsamma invandrarkravaller. Hon konstaterar även att istället för drygt 100 skadade poliser så borde vi ha sett minst 100 skadade islamister och upprorsmakare.

KD-ledaren är som många andra mycket kritisk till polisens brist på agerande under invandrarkravallerna och hur det kunde tillåtas att massvis med poliser skadades samtidigt som polisen själva gick mycket mjukt fram mot våldsverkarna.

– Vi har alltså minst 100 skadade poliser och den stora frågan som borde ställas nu är: varför har vi inte minst 100 skadade islamister, kriminella och upprorsmakare? frågar hon i en intervju med Sveriges Radio.

Busch anser att det är helt uppenbart att upploppsmakarnas syfte var att med stenar ”döda svensk polis, sjukvårdspersonal och räddningstjänst” och att det är självklart att polisen vid en sådan situation slår tillbaka.

– De borde vara de som är skadade, inte svensk polis.

– Så frågan som borde ställas är varför det inte sköts skarpt, konstaterar hon vidare.

KD-ledaren kräver nu också att det utreds varför de regionala ledningarna beordrade polisen att backa och inte gå tillbaka in och bekämpa kravallerna.

– Om skälet var att man inte ville eskalera ytterligare i ett läge där andra människor som vill Sverige och polisen illa bestämde sig för att ta över ett område. Då behöver ju polisen gå in och eskalera till den yttersta nivån.

Under de gångna dagarna har polisledningarna fått mycket skarp kritik för att ha gett sina anställda på gatan direktiv att backa för de kravallande invandrarna, inte skjuta skarpt och inte eskalera situationen ytterligare – många menar att polisens ledning bär ett mycket stort ansvar för det stora antalet skadade poliser som upploppen resulterade i.

Flera av de poliser som fanns på plats har också vittnat om hur det hela ”var som ett krig” och ”det värsta de sett” samt hur flera poliser var övertygade om att de skulle dö.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!