Dubbel trängselskatt för bilister

publicerad 14 december 2013

Flera bilister i Göteborg har fått dubbel trängselskatt på den senaste fakturan. Transportstyrelsen har av misstag råkat debitera dubbelt på alla trängselskattepassagerna.

– Jag öppnade kuvertet på lördagen och höll på att sätta i halsen. Beloppet var på 1 212 kronor. När jag tittade närmare på fakturan såg jag att alla passager var dubblerade, alltså debiterade två gånger, säger bilisten Karin Lingmerth till GP.se.

Det rör sig om flera bilister som ska vara drabbade, men det är oklart hur många. Inte ens Transportstyrelsen vet antalet bilister som blivit dubbeldebiterade.

– Det låter jättemärkligt. Vi måste efterforska vad som hänt och ta reda på hur många fordonsägare som är berörda, säger Eva Rosman, pressansvarig för trängselskatten på Transportstyrelsen, till GP.se.

De som betalat in dubbel trängselskatt ska enligt Transportstyrelsen få pengarna tillbaka.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.