Dödsskjutning i Lidköping

publicerad 21 mars 2022
- av Redaktionen

Under söndagskvällen blev en man skjuten i Lidköping. Han avled senare på sjukhus. Även två motionärer på ett närliggande gym blev lindrigt skadade.

Skjutningen skedde i östra Lidköping omkring 20-tiden. På platsen fann polisen en man i 35-årsåldern med allvarliga skottskador. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Vid skjutningen gick flera skott genom väggen till ett intilliggande gym, där två motionärer blev lindrigt skadade. Det är oklart om de blev skadade av glassplitter eller av själva skotten, rapporterar skattefinansierande SVT.

Polisen har sökt efter maskerade gärningsmän som sågs lämna platsen i en bil strax efter skottlossningen. Man har också inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp. Polis kommer även att upprätta anmälningar om vållande till kroppsskada där båda motionärer är målsägare.

En man har gripits tidigt på måndag morgon misstänkt för medhjälp till mord.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.