DN-journalisten Malin Timan drar likhetstecken mellan kärlek till sitt eget folk och hat mot andra. Th. Richard Spencer, framträdande i AltRight-rörelsen.
Foto: Twitter@malintiman/NPI

DN-journalist: Önskan om eget hemland är att hata andra folkgrupper

Publicerad 24 november 2016, uppdaterad kl. 19:05

När Nya Dagbladet ringer för att ta reda på vilka belägg Dagens Nyheter har när de skriver att amerikanen Richard Spencer “sprider judehat, kvinnohat och hat mot svarta”, menar man att själva tanken på ett hemland för vita är detsamma som hat mot andra folkgrupper.

Annons:


DN publicerade i tisdags en artikel om amerikanen Richard Spencer med rubriken “Så hamnade de högerextrema i centrum av Trumps kampanj”. I artikeln påstår DN-journalisterna Malin Timan och Martin Gelin att Spencer “sprider judehat, kvinnohat och hat mot svarta”.

– Det är saker som han säger och saker som han sprider. Han vill ju ändå ha ett land med bara vita, där bara vita får bo. Han vill ju inte blanda svarta med vita, säger DN journalisten Malin Timan när vi ringer upp henne.

Timan kan inte nämna ett enda konkret exempel på uttalanden ifrån Spencer som skulle ge uttryck för hat. Istället menar hon att en allmän strävan efter ett eget hemland automatiskt innebär hat mot andra folkgrupper.

Hur kan man automatiskt blanda ihop önskan om ett eget hemland med hat mot andra folkgrupper?

– Det är ju inte så jättekonstigt att förstå tycker jag. Om man inte vill blanda sig med alla människor, om man inte vill att alla människor ska få lika värde, så blir det ju det, fortsätter Malin Timan.

 

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Varmlandstok

  Jag älskar norrmän, och jag vill därför att de ska finnas kvar i sitt land.
  Av samma skäl vill jag ha kvar Danmark, Finland, Polen osv.
  Alla våra nationalstater berikar mitt liv, och jag vet att jag inte är ensam om att känna så.
  Den här Malin Timan bör nog försöka växa upp, innan hon börjar lalla sin goja offentligt.
  Allt, det hon skriver nu, finns kvar.

  • buscador

   Jo nog är det så. I gränsområdena mellan fredliga grupper utvecklas människan, medan en kulturblandning blir till stor del en förvirring, utom för den som skapar förvirringen.

 • buscador

  Detta ord hat är så gargantiskt missbrukat så nu är det dags att införa ett nytt gammalt ord som betecknar attraktion och mentalt avstånd mellan individer och grupper – affinitet.

  Hat har inget med konservatism, som är bevarande, att göra. Med hat följer destruktion och då stämmer det in på “vänsterextremism”. Så här talar vi om bevarande kontra destruktion.

  • buscador

   Fotnot: googla “emotional scales” där finns mycket att lära.

 • Henrik Öhman

  Vad ska man då säga om judarna och Israel?..

 • Giftkremlan

  Anti-rasisterna visar än en gång att vad de egentligen är är anti-vita.
  -Svarta länder för svarta …
  -Asiatiska länder för asiater …

  -Vita länder för alla.

 • Two Different Shoes On

  Gäller det kurder också?
  Troligen inte
  Om vi nu inte får ha ett eget hemland, varför ska vi betala skatt till det hemlandet som vi inte får ha?

  • Parsifal

   Kurderna ska förmodligen har ett eget hemland om man frågar Timan. Trots att kurder är ett indoeuropeiskt folk föreligger här ingen uppblandningsplikt. Uppblandningsplikten är begränsad till vissa indoeuropeiska folk med en ljus hud. Alla andra har rätt till överlevnad och fortsatt existens. Om inte detta är rasism så vet inte jag hur det ska definieras.

 • Bertil Andersson

  Kan bara gratulera DN till valet av medarbetare. Det måste vara Wolodarski själv som sköter anställningarna.

 • Bertil Andersson

  Vilken relevans till verkligheten har en atikel när man börjar ifrågasätta en person på andra sidan Atlanten som ingen här har ens hört talas om? Jag ser med stort nöje framemot att dessa båda skjutjärnsjournalister gör ett reportage om den politiska situationen i Polen? Söker dessa två trovärdiga källor så är det bara att knacka på dörren där det står Wolodarski.

 • Intressant

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend