Inrikes

DN-journalist: Önskan om eget hemland är att hata andra folkgrupper

DN-journalisten Malin Timan drar likhetstecken mellan kärlek till sitt eget folk och hat mot andra. Th. Richard Spencer, framträdande i AltRight-rörelsen.
Publicerad 24 november 2016
Uppdaterad 17 oktober 2017

När Nya Dagbladet ringer för att ta reda på vilka belägg Dagens Nyheter har när de skriver att amerikanen Richard Spencer “sprider judehat, kvinnohat och hat mot svarta”, menar man att själva tanken på ett hemland för vita är detsamma som hat mot andra folkgrupper.
Radioinslaget kan också laddas ned här.

DN publicerade i tisdags en artikel om amerikanen Richard Spencer med rubriken “Så hamnade de högerextrema i centrum av Trumps kampanj”. I artikeln påstår DN-journalisterna Malin Timan och Martin Gelin att Spencer “sprider judehat, kvinnohat och hat mot svarta”.

– Det är saker som han säger och saker som han sprider. Han vill ju ändå ha ett land med bara vita, där bara vita får bo. Han vill ju inte blanda svarta med vita, säger DN journalisten Malin Timan när vi ringer upp henne.

Timan kan inte nämna ett enda konkret exempel på uttalanden ifrån Spencer som skulle ge uttryck för hat. Istället menar hon att en allmän strävan efter ett eget hemland automatiskt innebär hat mot andra folkgrupper.

Hur kan man automatiskt blanda ihop önskan om ett eget hemland med hat mot andra folkgrupper?

– Det är ju inte så jättekonstigt att förstå tycker jag. Om man inte vill blanda sig med alla människor, om man inte vill att alla människor ska få lika värde, så blir det ju det, fortsätter Malin Timan.

 

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

Fakta Richard Spencer

Richard Spencer är VD och chef för National Policy Institute och Washington Summit Publishers. Han är grundare och redaktör för Radix Journal och RadixJournal.com.

Han var tidigare biträdande redaktör på The American Conservative magazine och chefredaktör för Taki’s Magazine (Takimag). År 2010 grundade han AlternativeRight.com.

Richard har en Bachelor of Arts från University of Virginia och en Master of Arts från University of Chicago. Han var doktorand vid Duke University, innan han blev journalist.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!