DN-fotograf ofredade oberoende journalister vid DN:s huvudkontor

publicerad 2 april 2018

När Nya Dagbladet tillsammans med NewsVoice besökte Expressens och DN:s huvudkontor för att ställa frågor till chefredaktörerna Peter Wolodarski och Thomas Mattsson skickade man istället ut en fotograf som med ett kameraobjektiv uppträdde på ett sätt som kan vara fråga om ofredande mitt utanför tidningarnas huvudkontor.

Händelsen inträffade vid Dagens Nyheters och Expressens huvudkontor på Gjörwellsgatan 30 den 23 mars. När de två oberoende tidningarna Nya Dagbladet och NewsVoice journalister väntar på att få träffa de två Bonnier-tidningarnas chefredaktörer inträffar istället något olustigt.

En leasad Volvo XC60 stannar mitt på vägen utanför byggnaden och in rusar en fotograf. Istället för att presentera sig eller eller svara på vem han arbetar för börjar fotografen bli mycket närgången mot våra journalister. Fotografen går så nära som en halvmeter med ett stort kameraobjektiv och tar dussintals närgångna bilder i ansiktet på våra journalister.
NewsVoice reporter ber uttryckligen om att inte bli fotograferad i närbild, men fotografen ger sig inte och gör cirkelrörelser för att komma åt ansiktet.

Tack vare tips till redaktionen kunde fotograden identifieras som Jonas Lindkvist. Lindkvist jobbar vanligen som sportfotograf för Dagens Nyheter.

DN-fotografen Jonas Lindkvist blir mycket närgången mot våra journalister.

Enligt Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, har man “dokumenterat” Nya Dagbladet och NewsVoice besök.

Expressen är ökända för att samarbeta och utbyta information med kriminella vänsternätverk som Researchgruppen i jakt på oliktänkande. Journalisten Niklas Svensson har tidigare gått ut och berättat om Expressens kopplingar till våldsvänstern vars verksamhet just bygger på att “dokumentera” meningsmotståndare och begå våldshandlingar emot dem.

NewsVoice reporter har övervägt att polisanmäla DN-fotografen för ofredande.

 

DN-fotografens agerande fångades på film och kan ses nedan:


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!