Rånförsök mot Handelsbanken i centrala Stockholm

publicerad 12 juli 2013

Vid halv 9-tiden på fredagsmorgonen hördes en smäll vid Handelsbankens kontor på Östermalmstorg i centrala Stockholm, skriver TT.

Polisen visste inte först om det som inträffat var en skottlossning eller någon typ av explosion. Efter en stund framgick det att det skett ett rånförsök mot Handelsbankens kontor.

– Vi arbetar efter teorin att det rör sig om ett försök till rån, eftersom det i nuläget inte finns några uppgifter om att den eller de inblandade ska ha fått med sig något från banken, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen, till TT.

Sedan framgick det att det hade skett ett rånförsök. Polisen uppger att en person har gripits för inblandning i rånförsöket. TT:s utsände reporter säger att ett hagelgevär ligger på gatan bredvid platsen där flyktbilen hittats.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.