Demonstration mot den tysta utfasningen av kontanter

publicerad 15 april 2015
Fd. rikspolischefen och landshövdingen Björn Eriksson är en av initiativtagarna bakom "Kontantuppropet.nu".

Rättigheten att kunna använda kontanter som ett självklart betalningsmedel håller allt mer på att försvinna. I morgon kväll kommer en demonstration att hållas under parollen ”SKYDDA VÅRA KONTANTER” utanför SVT-huset i Göteborg.

Bakom demonstrationen står initiativet ”Kontantuppropet.nu” som drivs av bland andra Björn Eriksson, fd. rikspolischef och landshövding.

”Bankomater och kontanthantering försvinner i oroväckande takt och detta måste uppmärksammas! Kontanter är en rättighet och denna utveckling kan inte fortsätta. SVT-Debatt har bjudit in bankerna att närvara i programmet flera gånger, men bankfolket gömmer sig varje gång och flyr sitt ansvar. Debatten måste tas innan det är försent!”, skriver man bland annat inför demonstrationen.

Det har tidigare varit svårt att få frågan att uppmärksammats i media menar initiativtagarna. Sedan initiativet backats upp av Björn Eriksson har dock frågan fått större medial genomslagskraft.

 

DN:
Björn Eriksson: Dags att staten återtar befälet över bankerna
SVD:
Förre rikspolischefen startar kontantuppror
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.