Inrikes

Dan Eliasson: Jag avgår om Åkesson blir statsminister

Rikspolischefen Dan Eliasson är i blåsväder. Detta sedan han sagt att han inte gillar Sverigedemokraternas politik och att han kommer avgå om partiledaren Jimmie Åkesson blir statsminister.

Dan Eliasson är inte rädd att som generaldirektör för olika myndigheter att uttrycka sig starkt partipolitiskt. I februari 2014 twittrade Dan Eliasson, då generaldirektör för Försäkringskassan, att SD-ledaren Jimmie Åkesson “gör att jag kräks”.
Nu är Eliasson rikspolischef, men det hindrar honom inte från att än en gång gå till attack mot Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

– Om Jimmie Åkesson kräver min avgång så ser jag det som en merit. Jag gillar inte hans politik, sade Eliasson under Expressens utfrågning i Almedalen på tisdagen och tillade att han med största sannolikhet skulle avgå om Åkesson blir statsminister efter valet 2018.

Dan Eliassons uttalande har fått Jimmie Åkesson att än en gång kräva hans avgång.

Otaliga poliser vittnar om samma sak. Dan Eliasson är en katastrof för poliskåren och en avgörande orsak till att vi inte lyckas få kontroll över brottsutvecklingen i Sverige. Dan Eliasson borde inte ägna sig åt politik, utan lösa brott. Helst av allt borde han avgå och lämna plats för någon med potential att faktiskt få kontroll över brottsutvecklingen i Sverige, säger Åkesson till Expressen.

Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef i januari 2015. Mellan 2007-2011 var han generaldirektör vid Migrationsverket och mellan 2011-2014 var han Försäkringskassans generaldirektör.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!