Inrikes

Cissi Wallin döms för grovt förtal

Stockholms tingsrätt fäller feministen Cissi Wallin för grovt förtal av journalisten Fredrik Virtanen, som hon har anklagat för våldtäkt. Försvaret anser att domen kan ”i princip underminera hela metoo-rörelsen”.

Rättegången, som inleddes i november, har varit uppmärksammad. Virtanen har stämt Wallin för förtal, efter att hon anklagat honom för en våldtäkt.
Nu står det klart att tingsrätten anser att hon gjort sig skyldig till grovt förtal.

Wallin dömd till att betala 100 dagsböter á 50 kronor och utöver det ska hon betala skadestånd till Virtanen på 90 000 kronor.

Tingsrätten konstaterar att Wallin riktat mycket allvarliga anklagelser mot Virtanen och att uppgifterna varit tillgängliga för tiotusentals personer.

Virtanen är glad över domslutet.

Domen kommer dock att överklagas enligt Wallins advokat. Försvaret anser att domen kan ”i princip underminera hela metoo-rörelsen”.

Wallin är inte den första kvinna som har dömts i efterdyningarna av #metoo-kampanjen.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!