Busschaufför knivhöggs i Falkenberg

publicerad 28 september 2020
- av Markus Andersson
Busschauffören konfronterade en person som klottrade ner bussen.

Under fredagskvällen blev en busschaufför i Falkenberg knivhuggen av en resenär efter att chauffören ombett denne att sluta klottra i bussen.

Händelsen ägde rum runt kvart över nio-tiden på fredagskvällen vid Falkenbergs järnvägsstation. En resenär ombord bussen uppmärksammade att någon klottrade och förstörde delar av inredningen. Personen gjorde sedan chauffören uppmärksam på detta, varvid chauffören konfronterade den aktuelle gärningspersonen och bråk uppstod och chauffören blev knivskuren i armen.

Polis kom sedermera till platsen och grep gärningsmannen under tumultartade omständigheter. Han är nu anhållen för mordförsök, alternativt grov misshandel.

Busschauffören fick föras till sjukhus för vård. Dådet är bara det senaste av en lång rad våldsbrott mot busschaufförer. I slutet av förra året blev en chaufför brutalt attackerad av ett invandrargäng i Uppsala; i januari i år blev en busschaufför i Göteborg knivskuren i ansiktet; samma månad fick en chaufför i Gävle flaskor kastade på sig då ett ”ungdomsgäng” inte fick skjuts dit de ville; i juli blev en buss beskjuten i invandrardominerade Tensta norr om Stockholm och samma månad blev en chaufför misshandlad i Öregrund. För blott en månad sedan blev en bussförare dessutom misshandlad och biten av en resenär i Laholm.

Dessa händelser är bara ett axplock av de incidenter som sker i Sverige och utomlands. I somras blev en fransk busschaufför exempelvis misshandlad tills döds av ett invandrargäng efter ha ombett dessa om använda ansiktsmask.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.