Inrikes

Busschaufför knivhöggs i Falkenberg

Busschauffören konfronterade en person som klottrade ner bussen.

Under fredagskvällen blev en busschaufför i Falkenberg knivhuggen av en resenär efter att chauffören ombett denne att sluta klottra i bussen.

Händelsen ägde rum runt kvart över nio-tiden på fredagskvällen vid Falkenbergs järnvägsstation. En resenär ombord bussen uppmärksammade att någon klottrade och förstörde delar av inredningen. Personen gjorde sedan chauffören uppmärksam på detta, varvid chauffören konfronterade den aktuelle gärningspersonen och bråk uppstod och chauffören blev knivskuren i armen.
Polis kom sedermera till platsen och grep gärningsmannen under tumultartade omständigheter. Han är nu anhållen för mordförsök, alternativt grov misshandel.

Busschauffören fick föras till sjukhus för vård. Dådet är bara det senaste av en lång rad våldsbrott mot busschaufförer. I slutet av förra året blev en chaufför brutalt attackerad av ett invandrargäng i Uppsala; i januari i år blev en busschaufför i Göteborg knivskuren i ansiktet; samma månad fick en chaufför i Gävle flaskor kastade på sig då ett ”ungdomsgäng” inte fick skjuts dit de ville; i juli blev en buss beskjuten i invandrardominerade Tensta norr om Stockholm och samma månad blev en chaufför misshandlad i Öregrund. För blott en månad sedan blev en bussförare dessutom misshandlad och biten av en resenär i Laholm.

Dessa händelser är bara ett axplock av de incidenter som sker i Sverige och utomlands. I somras blev en fransk busschaufför exempelvis misshandlad tills döds av ett invandrargäng efter ha ombett dessa om använda ansiktsmask.

 

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!