Inrikes

Bonnier skär ned i Mittmedias norra tidningar

Bonnier skär ned rejält i Mittmedias norra delar. Enligt mediajättens plan ska varje enskild tidning bli lönsam och därför tvingas man skära ned.

Bonnier försöker nu vända den blödande ekonomin till vinst under 2019. Därför tvingas man skära ned på 30 journalisttjänster från Mittmedias norra delar. Sedan tidigare står det klart att 50 säljare ska sägas upp. De anställda fick information om nedskärningarna via mejl. Bonniers mål är att varje enskild tidning ska bli lönsam, skriver Medievärlden.
– Vi tycker att det är tråkigt och oroande att den minskning av tjänster som Bonnier News föreslår i norr är så stor. Bonnier har pratat om att vi ska göra mer lokal journalistik och det är svårt att se hur det ska kunna ske när vi blir så många färre, säger Johanna Hejdenberg, som är fackordförande på Mittmedias norra klubb.

På Östersunds-Posten föreslås en minskning på sju tjänster och på Örnsköldsviks Allehanda försvinner fyra tjänster. Även från Länstidningen Östersund försvinner en tjänst. Enligt Johanna Hejdenberg är stämningen på redaktionerna i Östersund och Örnsköldsvik nu mycket dålig. Tre tjänster försvinner från Gävle – en från Gefle Dagblad och två från Arbetarbladet.

I Västernorrland försvinner femton tjänster från Bonniers tre olika tidningar. Även fyra tjänster försvinner från Hälsingetidningarna. Avesta Tidning bryts ut från Dalarnas Tidning och blir en ny fristående titel. Fyra tjänster flyttas från DT till den nya tidningen.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!