Böneutrop att vänta också i Karlskrona

publicerad 15 maj 2018

I början av nästa vecka väntas polisen ge grönt ljus för böneutrop i Karlskrona i Blekinge. Böneutropet kommer sändas från minareten i Kungsmarken.

Nästa vecka väntas besked om böneutrop från minareten vid islamiska kulturföreningens moskébyggnad i Kungsmarken. Yttrandet lämnades vidare till polisen, från miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, i slutet av april. Kommunen uppmanar polisen att ta kontakt med de närboende innan beslutet fattas – någon polisen inte gjort.

– Jag vill inte föregripa den formella processen, men i princip gäller samma förutsättningar och villkor i Karlskrona som låg till grund för vårt beslut i Växjö. Det är samma lagstiftning, ett identiskt yttrande från kommunen och ungefär samma lokala ordningsstadgar. Jag kan därför inte se att vi kan landa i en annorlunda slutsats den här gången, säger Magnus Rothoff, gruppchef vid polisens rättsenhet.


Annonser:


Nyligen godkände polisen i Växjö böneutrop vilket NyD rapporterade om. Även moskén i Fittja har böneutrop.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.