Böneutrop att vänta också i Karlskrona

publicerad 15 maj 2018

I början av nästa vecka väntas polisen ge grönt ljus för böneutrop i Karlskrona i Blekinge. Böneutropet kommer sändas från minareten i Kungsmarken.

Nästa vecka väntas besked om böneutrop från minareten vid islamiska kulturföreningens moskébyggnad i Kungsmarken. Yttrandet lämnades vidare till polisen, från miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, i slutet av april. Kommunen uppmanar polisen att ta kontakt med de närboende innan beslutet fattas – någon polisen inte gjort.

– Jag vill inte föregripa den formella processen, men i princip gäller samma förutsättningar och villkor i Karlskrona som låg till grund för vårt beslut i Växjö. Det är samma lagstiftning, ett identiskt yttrande från kommunen och ungefär samma lokala ordningsstadgar. Jag kan därför inte se att vi kan landa i en annorlunda slutsats den här gången, säger Magnus Rothoff, gruppchef vid polisens rättsenhet.
Nyligen godkände polisen i Växjö böneutrop vilket NyD rapporterade om. Även moskén i Fittja har böneutrop.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!