Inrikes

Bomblarm och bilbränder i Upplands-Bro

Arkivbild.

Natten mot onsdag var minst sagt kaotisk i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm. En misstänkt bomb hittades utanför kommunhuset och hela 18 bilar eldhärjades.

Polisen fick larm om den misstänkta bomben vid 05-tiden, natten mot onsdag. En svart väska med en lapp med texten ”bomb” hade placerats utanför kommunhuset. Vid åttatiden kom nationella bombskyddet att undersöka väskan med en robot, men det gick inte att fastslå om föremålet var ofarligt. Boende i närheten fick evakueras och tågtrafiken vid Kungsängens station stoppades.
Under förmiddagen kunde bombtekniker dock slå fast att väskan var ofarlig. Under samma natt eldhärjades även 18 bilar, på sex olika platser från Kungsängen till Bro.

 

Källa: SVT

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!