Bomb mot äldre par i Motala

publicerad 1 april 2019

En explosion inträffade på söndagskvällen vid en fastighet i Motala. Explosionen förstörde en altan samt en stor del av fasaden. Nationella bombskyddet kallades till platsen. Ingen person skadades fysiskt vid explosionen, men ett par i 60-årsåldern som bor i fastigheten chockades svårt.

Vid 23-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till ett villaområde i Motala. Flera personer hade då larmat 112 efter att ha hört en mycket kraftig explosion. Explosionsplatsen visade sig vara en altan hos ett äldre par i 60-årsåldern.

Enligt polis skall det inte finnas någon hotbild mot det aktuella paret. Polisen utreder nu explosionen som misstänkt försök till mord alternativt grovt allmänfarlig ödeläggelse. Paret klarade sig utan allvarliga fysiska skador, men skall ha chockats svårt och fördes till sjukhus.

Nationella bombskyddet kallades till platsen, och platsen för explosionen undersöktes av bombtekniker under natten. Vad som har exploderat och varför är fortfarande okänt men det skall ha handla om en kraftigare sprängladdning av något slag.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.