BLM-demonstration upplöst i Göteborg – flera gripna

publicerad 7 juni 2020

I veckan gavs demonstranter tillstånd av polisen i Göteborg att genomföra en Black Lives Matter-demonstration i staden under söndagen. Den urartade dock snabbt.

Redan när demonstranterna samlades under söndagen var det uppenbart att gränsen 50 personer inte skulle hållas. Flera rapporterar om hur demonstrationen urartat till kravaller.

 

Nu har Göteborgspolisen upplöst skaran efter det att runt 2000 personer hade samlats vid Heden. Demonstranterna lämnade platsen och tågade genom centrala Göteborg.

– Den sociala distanseringen kan inte hållas, sade Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, som förklaring till att demonstrationen upplöstes.

Under eftermiddagen har polisen attackerats av demonstranterna, som har kastat sten och andra föremål mot ordningsmakten i takt med att demonstrationen har urartat till kravaller. Flera personer har gripits.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.