Bilar beskjutna i Uppsala och Mölndal

publicerad 20 juni 2019

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under onsdagskvällen besköts bilar i såväl Uppsala som Mölndal. I Uppsala skottskadades en man vid beskjutningen. Stora polisinsatser inleddes vid båda beskjutningarna.

Strax efter klockan 18 larmades polis till stadsdelen Gottsunda i södra delen av Uppsala. Flera personer hade då sett och hört skottlossning. En bil hade då beskjutits i stadsdelen, med flera skott. En person träffades och fördes till Akademiska sjukhuset med skottskador. Läget för den skottskadade skall vara stabilt.

En större polisinsats inleddes med ett flertal polispatruller och polishelikopter involverade i jakten på gärningsmännen. Polisen i Uppsala valde att betrakta skjutningen som en särskild händelse och kraftsamlade i ärendet. Skjutningen utreds som misstänkt försök till mord.

Strax efter klockan 23 besköts en bil i Kållered i Mölndals kommun. Bilen träffades av flera skott, men ingen person ska ha träffats vid beskjutningen.

Polisen inledde en större insats i området i jakten på de misstänkta gärningsmännen. Gärningsmännen lämnade platsen med bil. På torsdagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits. Polisen utreder även denna händelse som misstänkt försök till mord.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!