Bibliotek riskerar att stängas efter utbredd narkotikahandel i lokalerna

publicerad 22 mars 2019

Biblioteket i Tensta, i nordvästra Stockholm, riskerar att stängas. Orsaken är den utbredda handeln med narkotika som flyttat in på biblioteket. Fler övervakningskameror i Tensta samt en stängd träffpunkt i stadsdelen skall ha medfört att narkotikahandeln har flyttat in på biblioteket.

Det lokala biblioteket i Tensta, i de nordvästra delarna av Stockholm, har fått stora problem med narkotikahandel i bibliotekets lokaler. Bibliotekets böcker används nu för transaktioner av pengar och överlämning av narkotika mellan köpare och säljare. Bibliotekspersonalen har även sett narkotikahandel ske helt öppet i lokalerna.

Biblioteket riskerar nu att stängas tillfälligt på grund av narkotikahandeln. Trots rondering av ordningsvakter och besök av polis har problemen fortsatt. Problemen började i samband med att den lokala träffpunkten i Tensta stängde för renovering, och med en utökad kameraövervakning av utomhusmiljöerna i stadsdelen.

 

Fredrik Antonsson/NB NyhetsbyrånStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.