Inrikes

Bibliotek riskerar att stängas efter utbredd narkotikahandel i lokalerna

Biblioteket i Tensta, i nordvästra Stockholm, riskerar att stängas. Orsaken är den utbredda handeln med narkotika som flyttat in på biblioteket. Fler övervakningskameror i Tensta samt en stängd träffpunkt i stadsdelen skall ha medfört att narkotikahandeln har flyttat in på biblioteket.

Det lokala biblioteket i Tensta, i de nordvästra delarna av Stockholm, har fått stora problem med narkotikahandel i bibliotekets lokaler. Bibliotekets böcker används nu för transaktioner av pengar och överlämning av narkotika mellan köpare och säljare. Bibliotekspersonalen har även sett narkotikahandel ske helt öppet i lokalerna.
Biblioteket riskerar nu att stängas tillfälligt på grund av narkotikahandeln. Trots rondering av ordningsvakter och besök av polis har problemen fortsatt. Problemen började i samband med att den lokala träffpunkten i Tensta stängde för renovering, och med en utökad kameraövervakning av utomhusmiljöerna i stadsdelen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • narkotika
  • Tensta