Beskjutning av stadshuset i Ängelholm

publicerad 2 oktober 2019
Bilden är från Landskrona i augusti då kommunhuset där utsattes för en sprängning.

Natten till tisdagen besköts stadshuset i Ängelholm. Polisen har konstaterat flera skottskador på fastigheten. Flera fönster hade träffats av finkalibrig eld, och det fanns även mindre skottskador på fasaden.

Polisen i nordvästra Skåne fick på tisdagsmorgonen rycka ut till stadshuset i Ängelholm. När personalen kom till sin arbetsplats på tisdagsmorgonen fanns skottskador i flera av stadshusets fönsterrutor. Dessutom fanns mindre skottskador på fasaden. Samtliga skottskador dokumenterades av polis.

Då skottskadorna var av mindre omfattning misstänker polisen att det rör sig om finkalibrig eldgivning, eller om ett tyngre luftgevär. Kvällen innan beskjutningen av stadshuset hölls ett möte i kommunfullmäktige i Ängelholm. Om det finns någon koppling mellan mötet och beskjutningen är ännu inte klarlagt.

Flera anställda vid stadshusets olika förvaltningar blev illa berörda av att deras arbetsplats hade beskjutits. Säkerhetsavdelningen i Ängelholms kommun är inte främmande för att höja säkerheten runt och kring stadshuset.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!