Inrikes

Bengtsfors vill inte ta emot fler migranter

Bengtsfors i Dalsland vill trotsa bosättningslagen och inte ta emot några fler migranter. Andelen utrikesfödda är redan över 20%.

Sölvesborg har redan klubbat igenom ett liknande förslag och nu vill Bengtsfors följa efter. Kommunen har tagit emot 700 migranter på tre år.
– Vi har tagit emot så väldigt många i vår lilla kommun under så många år, så vi tycker det är högst rimligt att flyktingar som kommer till Sverige får landa någon annanstans, säger Stig Bertilsson (M), ordförande i kommunstyrelsen i Bengtsfors, till TV4.

Den sista december 2018 var andelen utrikesfödda i Bengtsfors över 20%.

Bosättningslagen, som infördes 2016, ger Migrationsverket rätt att fördela migranter som fått uppehållstillstånd mellan Sveriges alla kommuner.

 

Källa: SVT

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!