Barn knivhugget till döds i Vallentuna – två personer allvarligt skadade

Ökade otryggheten

publicerad 8 september 2023
- av Redaktionen
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Ett barn har dödats och ytterligare ett barn och en kvinna är skadade efter ett grovt våldsbrott i ett villaområde i Vallentuna, enligt TV4 Nyheternas uppgifter. Enligt uppgifterna har barnet blivit knivhugget.

Polisen har bekräftat händelsen men inte specificerat de inblandades ålder. Towe Hägg, vid polisens ledningscentral, meddelar att de inte söker någon gärningsman i nuläget.

TV4 Nyheterna rapporterar att kvinnan initialt misstänktes för brotten, men efter ytterligare information undersöker polisen nu dessa uppgifter närmare.

– Vi är på plats och samlar in uppgifter och genomför utredningsåtgärder. Jag kan med hänsyn till det pågående arbetet inte berätta mer, säger Hägg.

Grannar berättar om många poliser i området och ett stort pådrag i kvarteren.

– Det är väldigt tråkigt, det har aldrig hänt något sånt här tidigare. Mina barn brukar umgås med sina kompisar och leka här, säger en boende i området. Barnen gick till skolan vid 8-tiden, och han vet nu inte om de kommer komma komma innanför avspärrningarna i eftermiddag.

– Det brukar alltid vara lugnt och fint, jag blir chockad att det händer något sådant här i vårt fina område.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!