Arabiska partiet har bildats – ska värna arabers rättigheter i Sverige

publicerad 17 augusti 2020
Bilden är illustrativ.

Ett nytt politiskt parti har bildats i Sverige, Arabiska partiet. Man skriver själv, att det handlar om ”ett politiskt parti som vill föra en effektivare integrationspolitik och värna om arabers rättigheter. Partiet har en socialistisk inriktning med vissa kapitalistiska inslag.”

Vidare skriver man bland annat:

Partiets uppgift är att representera, ta ansvar och verka för araber i Sverige. För att på ett effektivt sätt underlätta integrationen och på ett framgångsrikt sätt minska brottslighet samt arbetslösheten inom samma grupp.


Annonser:


Partiet skriver även, att man ”kommer att välkomna samarbete med samtliga riksdagspartiet för att få så många delar som möjligt av sin politik genomförd.”

Och avslutningsvis:

Partiet är ekonomiskt obundet och även religiöst obundet. Sistnämnda innebär att representanter för partiet får inte verka för religion inom partiet utan det är ett sekulärt parti och inga religiösa symboler eller klädsel är tillåtna inom partiets representanter.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.