Inrikes

Ännu en SD-riksdagsledamot går över till AfS

Mikael Jansson, tidigare partiledare för Sverigedemokraterna och numera riksdagsledamot för partiet, lämnar Sverigedemokraterna för att likt flera av sina partikamrater gå över till det nystartade Alternativ för Sverige (AfS).

Alternativ för Sverige har på bara en månad kunnat rekrytera sverigedemokratiska riksdagsledamöter. Det handlar om Olle Felten och Jeff Ahl. Utöver Felten och Ahl har man rekryterat Eddie Ek, som är kommunalråd i Åstorp.
Under måndagen lämnade även Mikael Jansson Sverigedemokraterna för att gå med i AfS. Beskedet kommer att meddelas offentligt vid en presskonferens i riksdagens lokaler klockan 14 på måndagen.

– Efter 25 år i Sverigedemokraterna lämnar jag partiet och går över till Alternativ för Sverige. Mitt arbete för Sverige fortsätter nu i oförminskad takt. Jag kommer att ge mitt yttersta för att Alternativ för Sverige ska ta plats i riksdagen, säger Mikael Jansson i ett pressmeddelande.

Mikael Jansson var partiledare i Sverigedemokraterna åren 1995-2005 och har suttit i riksdagen för partiet sedan 2010. Han var fram till övergången även SD:s försvarspolitiske talesperson och har tillhört den mer nationalistiska och konservativa “bunkerfalangen” inom Sverigedemokraterna.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand skriver på Twitter att AfS kommer att presentera sin riksdagslista i samband med presskonferensen.+

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!