Annika Strandhäll: Lamotte var pinsam

publicerad 3 mars 2020
- av Per Nordin
Strandhäll tycker att Lamotte var pinsam och höll dagisnivå.

Den tidigare socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) anser att Joakim Lamotte höll ”sandlådenivå” i ”Sverige möts” om situationen i ghettot Kronogården i Trollhättan. På sociala medier får Strandhäll dock stark kritik och många menar att de dödshot som Lamotte och hans familj faktiskt råkat ut för måste tas på allvar.

Det var under förra veckans avsnitt av SVT:s ”Sverige möts” där kriminaliteten och otryggheten i delar av Trollhättan diskuterades och Lamotte valde återigen att besöka det område där han blivit misshandlad och rånad när han försökte göra sitt första reportage därifrån.

Enligt den tidigare S-ministern ska Expressens utrikesreporter Magda Gad ha undrat om Lamottes tv-framträdande med skyddsväst i tv var ett skämt, eftersom Gad själv använt skyddsväst när hon rapporterat från Afghanistans huvudstad Kabul.

Facebook beklagar sig Strandhäll vidare över Lamottes ”sandlådenivå” och att han populistiskt spelar på människors rädslor.

Krigskorrespondenten och Mellanösternexperten Magda Gad säger det som behöver sägas om Lamottes pinsamma framträdande i nya programmet Sverige möts i SVT igår. Har levt halva mitt liv i Bergsjön och Angered. (arbetat under flera år). Min släkt bor där, jag har vänner där, jag besöker regelbundet. Människor lever där, arbetar där, barn går i skola, varje dag. Hur ska vi hitta lösningar på problemen med denna sandlådenivå på debatten.

På sociala medier får Strandhäll dock stark kritik och många menar att den tidigare ministern borde se med större allvar på de dödshot som Lamotte och hans familj faktiskt råkat ut för.

Alla fäder med dödshot har inte dödslängtan. Ska de hånas för att de vill komma hem till sin familj igen?”, undrar en person.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.