Inrikes

Annie Lööf får sonderingsuppdrag

Centerpartiets partiledare Annie Lööf får i uppdrag att sondera terrängen för att bilda regering.

Under gårdagen röstades Moderaternas partiledare ner i statsministeromröstningen i riksdagen. Dagen efter väljer talmannen Andreas Norlén att ge Centerledaren Annie Lööf ett sonderingsuppdrag. Detta är det tredje sonderingsuppdraget. Tidigare har både Ulf Kristersson och Stefan Löfven misslyckats med sina sonderingsuppdrag.
Annie Lööf får en vecka på sig att sondera terrängen, med möjlighet till att den tiden förlängs om “det inleds och pågår meningsfulla kontakter och diskussioner mellan partierna”, enligt talmannen Andreas Norlén.

Det har gått 67 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 51 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!