Annie Lööf får sonderingsuppdrag

publicerad 15 november 2018
Annie Lööf

Centerpartiets partiledare Annie Lööf får i uppdrag att sondera terrängen för att bilda regering.

Under gårdagen röstades Moderaternas partiledare ner i statsministeromröstningen i riksdagen. Dagen efter väljer talmannen Andreas Norlén att ge Centerledaren Annie Lööf ett sonderingsuppdrag. Detta är det tredje sonderingsuppdraget. Tidigare har både Ulf Kristersson och Stefan Löfven misslyckats med sina sonderingsuppdrag.

Annie Lööf får en vecka på sig att sondera terrängen, med möjlighet till att den tiden förlängs om ”det inleds och pågår meningsfulla kontakter och diskussioner mellan partierna”, enligt talmannen Andreas Norlén.

Det har gått 67 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 51 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.