Anna Kinberg Batra avgår

publicerad 25 augusti 2017

Efter avgångskraven lämnar nu Anna Kinberg Batra sitt uppdrag som partiledare för Moderaterna.

Beskedet kom på en presskonferens i riksdagen under fredagsmorgonen. Hon hade sedan tidigare haft flera moderata länsförbund emot sig.

Jag har meddelat valberedningens ordförande att jag vill lämna uppdraget som partiledare… Det här betyder inte att Moderaternas problem är lösta, tvärtom. De uppstod inte efter att jag valdes. De handlar inte om en enda person, sade Kinberg Batra på presskonferensen.


Annonser:


Anna Kinberg Batra har även bett att det ska kallas till en partistämma i höst där en ny partiledare ska utses. Det finns ännu ingen uttalad efterträdare på partiledarposten i partiet, även om förre arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson, förre socialförsäkringsministern Ulf Kristersson och riksdagsledamoten Johan Forssell pekas ut som möjliga efterträdare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.