Inrikes

Flera M-distrikt kräver Kinberg Batras avgång

Anna Kinberg Batra hänger löst som partiledare. Flera moderata distrikt kräver att hon avgår som partiledare.

Det handlar om sammanlagt nio partidistrikt som kräver Kinberg Batras avgång: Länsförbunden i Stockholm, Stockholms stad, Uppsala, Västerbotten, Gotland, Västernorrland, Dalarna, Örebro och Sörmland, samt Moderata ungdomsförbundet (MUF), rapporterar Ekot.
Länsförbunden i Kronoberg, Östergötland och Jämtland har ännu inte tagit ställning kring huruvida man har förtroende för Kinberg Batra.

Även inom Moderaternas riksdagsgrupp tycks stödet för Kinberg Batra vara lågt. Flera riksdagsledamöter ska internt ha krävt hennes avgång.

– Hon klamrar sig fast trots att förtroendet är förbrukat. Men hon kommer att tvingas avgå i dagarna, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Orsaken till det interna missnöjet mot Kinberg Batra består främst av kritik mot hennes ledarskap och Moderaternas låga opinionssiffror.

Anna Kinberg Batra själv har sagt att hon inte planerar att avgå som partiledare. Hon kan däremot komma att röstas bort om de åtta partidistrikten kallar till en extrastämma i höst och det hålls ett nytt val till partiledare. För närvarande finns det ingen moderat som varit öppen för att utmana Kinberg Batra om partiledarposten.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!