Flera M-distrikt kräver Kinberg Batras avgång

publicerad 24 augusti 2017

Anna Kinberg Batra hänger löst som partiledare. Flera moderata distrikt kräver att hon avgår som partiledare.

Det handlar om sammanlagt nio partidistrikt som kräver Kinberg Batras avgång: Länsförbunden i Stockholm, Stockholms stad, Uppsala, Västerbotten, Gotland, Västernorrland, Dalarna, Örebro och Sörmland, samt Moderata ungdomsförbundet (MUF), rapporterar Ekot.

Länsförbunden i Kronoberg, Östergötland och Jämtland har ännu inte tagit ställning kring huruvida man har förtroende för Kinberg Batra.


Annonser:


Även inom Moderaternas riksdagsgrupp tycks stödet för Kinberg Batra vara lågt. Flera riksdagsledamöter ska internt ha krävt hennes avgång.

– Hon klamrar sig fast trots att förtroendet är förbrukat. Men hon kommer att tvingas avgå i dagarna, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Orsaken till det interna missnöjet mot Kinberg Batra består främst av kritik mot hennes ledarskap och Moderaternas låga opinionssiffror.

Anna Kinberg Batra själv har sagt att hon inte planerar att avgå som partiledare. Hon kan däremot komma att röstas bort om de åtta partidistrikten kallar till en extrastämma i höst och det hålls ett nytt val till partiledare. För närvarande finns det ingen moderat som varit öppen för att utmana Kinberg Batra om partiledarposten.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.