Inrikes

Amnesty pekar ut vita som våldtäktsmän

Amnesty International släppte nyligen en film i Sverige som belyser problemet att de flesta våldtäktsmän inte döms för sina brott. I filmen är männen nästan uteslutande vita, vilket går emot rådande kutym där de allra flesta moderna filmer och reklamfilmer är tydligt mångetniska.

Filmen heter ”BOYS BOYS BOYS” och om filmen skriver de själva:
”År 2018 anmäldes 22 500 sexualbrott i Sverige. 93 procent av brotten gick aldrig vidare till rättegång. 5 procent ledde till en fällande dom. 97 procent av alla misstänkta gärningsmän var… ja, män.

Män som lirar fotboll och brygger öl. Män som går på dans och ansar rosor. Män som tar stämning, har ställning, inte har något alls. Farfar, far och son i alla led födda och uppväxta i Sverige och män som precis har kommit hit. Män i stan, på landet, i husvagnar, paradvåningar, förorter och i sommarstugor.”

Filmen, som ligger på YouTube, går inte att kommentera.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!