Amnesty pekar ut vita som våldtäktsmän

publicerad 9 oktober 2019
- av Markus Andersson

Amnesty International släppte nyligen en film i Sverige som belyser problemet att de flesta våldtäktsmän inte döms för sina brott. I filmen är männen nästan uteslutande vita, vilket går emot rådande kutym där de allra flesta moderna filmer och reklamfilmer är tydligt mångetniska.

Filmen heter ”BOYS BOYS BOYS” och om filmen skriver de själva:

”År 2018 anmäldes 22 500 sexualbrott i Sverige. 93 procent av brotten gick aldrig vidare till rättegång. 5 procent ledde till en fällande dom. 97 procent av alla misstänkta gärningsmän var… ja, män.

Män som lirar fotboll och brygger öl. Män som går på dans och ansar rosor. Män som tar stämning, har ställning, inte har något alls. Farfar, far och son i alla led födda och uppväxta i Sverige och män som precis har kommit hit. Män i stan, på landet, i husvagnar, paradvåningar, förorter och i sommarstugor.”

Filmen, som ligger på YouTube, går inte att kommentera.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.