Alternativ för Sverige slår medlemsrekord

publicerad 27 januari 2021
- av Per Nordin
Alternativ för Sverige fortsätter att växa.

Vid årsskiftet hade det nationalistiska utmanarpartiet Alternativ för Sverige 2 204 medlemmar – en ökning med 27 procent jämfört med samma tidpunkt 2019. Man har nu ungefär lika många medlemmar som Sverigedemokraterna hade 2006, fyra år innan partiet kom in i riksdagen.

I ett pressmeddelande skriver Alternativ för Sverige att man sett en stadig ökning av medlemskadern under 2020 och man har nu fler medlemmar än under valåret 2018 då medlemstillströmningen var mycket stor, men sedan sjönk något under nästföljande år.

Partiledare Gustav Kasselstrand säger att partiets målsättning är att växa ytterligare och ha över 3000 medlemmar innan detta året är över.

– Det är ett styrkebesked att Alternativ för Sverige slår medlemsrekord redan två år efter riksdagsvalet. Detta under ett mellanvalsår som dessutom präglats av restriktioner för vår verksamhet
, säger partiledare Gustav Kasselstrand.


Annonser:


Han förklarar vidare att det ökade medlemsantalet är ett bevis på att partiets arbete har gett resultat och att allt fler svenskar vill se ett politiskt parti som ”inte ber om ursäkt för sin egen existens”.

– Våra profilfrågor om återvandring och EU-utträde blir allt viktigare och kommer att dominera svensk politik under 20-talet, menar han vidare.

Att partiet får fler medlemmar är också mycket viktigt enligt Kasselstrand, eftersom det innebär att man både får bättre ekonomi och kan ägna sig åt mer aktivism och politiskt arbete då fler också väljer att engagera sig aktivt i partiet. Han poängterar att partiets ekonomi i huvudsak utgörs av just medlemsavgifterna.

– Så är det inte för riksdagspartierna som har sin huvudsakliga finansiering av skattepengar och har gjort sig oberoende av sina medlemmar. Våra intäkter är mindre än 1 procent av vad Sverigedemokraterna har varje år, men vi lyckas ändå åstadkomma stora resultat tack vare att vi arbetar både smart och hårt.

Partiet menar också att medlemsökningen är jämn och proportionerlig över hela landet och att man inte direkt ser några distrikt där partiet är särskilt över- eller underrepresenterat – något man menar tyder på att stöder för partiet också är jämnt fördelat över landet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.