MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Alternativ för Sverige diskrimineras av hotell i Danmark

publicerad 15 mars 2019
- av Per Nordin
Comwell Conference Center i Köpenhamn

Det hotell i Köpenhamn där Alternativ för Sverige skulle hålla sin valkickoff har nu avbokat partiet efter hot om våld från vänsterextremister.

Efter att partiet Alternativ för Sverige försökt att boka hotell för sin kickoff inför EU-valet möttes man av kalla handen i Sverige, och hade ingen möjlighet att boka rum och konferensanläggning.

Partiet såg sig inte ha annat val än att boka sitt möte på hotell i Danmark. Det visade sig vara lätt för partiet att boka hotell i Köpenhamn, på Comwell Conference Center.

Hotellet känner till Alternativ för Sveriges politik och sade sig inte ha något problem med att hyra ut till partiet. Hotellets pressansvarige Karen Österbye gick även ut i dansk media så sent som den 13 mars och förklarade att de inte diskriminerar något parti efter politisk övertygelse, och att “avbokning skulle vara dubbelmoral och sannolikt också olaglig”.

Efter att det blivit känt att Alternativ för Sverige skulle hålla sitt möte på Comwell Conference Center, inledde den politiska terroristgruppen AFA, Antifascistisk aktion, som är kända för sitt våld och sina attentat mot politiska motståndare, ett drev mot hotellet. Man skall ha hotat hotellet med våldsaktioner om de inte avbokade Alternativ för Sveriges möte.

Man har även bedrivit en politisk kampanj via internet som bestått i att få människor som inte bott på hotellet att skriva recensioner och ge hotellet sämsta betyg för att de “tillåter nazister att boka rum”, vilket resulterat i låga totalbetyg.

Trots att hotellet sade sig att inte diskriminera efter politisk övertygelse, gav man efter för vänsterextremisternas hot och bröt sitt avtal och avbokade Alternativ för Sverige.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand. Foto: Nya Dagbladet

– Det är trist att extremvänsterns skrämselmetoder förekommer även i Danmark, som ju annars har en lång tradition av yttrandefrihet och rent generellt har ett otroligt mycket bättre debattklimat än Sverige. Det handlar om en liten klick vänsterextremister utan något som helst folkligt stöd för sina kriminella metoder, men som ändå tillåts inskränka mötesfriheten. Lyckligtvis kunde vi utan problem hitta ett nytt ställe att vara på, skriver partiledaren Gustav Kasselstrand på Alternativ för Sveriges hemsida.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend