Allt tyder på att stulna regalier hittats

publicerad 6 februari 2019
De stulna begravningsregalierna

Nu tyder allt på att Karl IX:s stulna begravningsregalier hittats i Stockholmsområdet, men polisen arbetar intensivt med att få det bekräftat till 100 procent. Polisutredningen har bedrivits på Noa, i samverkan med polisregion Öst.

Det var den 31 juli 2018 som stölden skedde i Strängnäs domkyrka, då föremål till ett värde av cirka 65 miljoner kronor stals. Flera av Noas specialgrupper, som gruppen för kulturarvsbrott, har sedan stölden begicks arbetat intensivt med ärendet, i nära samverkan med polisregion Öst och Åklagarmyndigheten. Polisarbetet har koncentrerats mot en kriminell gruppering i Stockholm.

Det pågår flera tekniska undersökningar och polisen söker efter ytterligare gärningsmän, så utredningsarbetet fortgår. Parallellt pågår också en rättegång mot en man som är misstänkt för stölden.

Polisen återkommer när man vet med all säkerhet om det är de stulna regalierna.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.