Riksdagsvalet 2018

Alliansen planerar att nominera egen talman

Det kan bli strid om talsmansposten i riksdagen efter valet. Alliansen meddelar att man till skillnad från tidigare år kommer att nominera ett eget förslag till talman, oavsett hur det går i valet.

De borgerliga partierna har i drygt 40 år valt att inte nominera någon egen talman då man inte blivit största block. Men den inställningen kan vara ett minne blott. Moderaternas gruppledare Tobias Billström säger att man kommer lägga fram ett eget förslag till talmansposten, även om man inte blir större än de rödgröna.
Vi gör anspråk på att leda landet, vi gör anspråk på att ta över regeringsmakten. Jag tycker inte att det konstigt att vi också kommer att lägga fram en gemensam kandidat till posten som talman i Sveriges riksdag, säger han till Ekot.

Processen med att utse en ny talman tar fart efter riksdagsvalet den 9 september.

 

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!