Alice Teodorescu bojkottar debatt med Aftonbladets Anders Lindberg

publicerad 22 juni 2017

Efter att Anders Lindberg smutskastat Alice Teodorescu och sedan vägrat besvara relevanta frågor beslutar sig Teodorescu för att bojkotta alla debatter med ledarskribenter från Aftonbladet. ”Jag är förbaskat trött på det hat som Lindberg och co sprider…”.

Aftonbladets Anders Lindberg hade pekat ut Teodorescu som en Hitler-angängare i en nyligen publicerad artikel i Aftonbladet. NewsVoice noterar att många i sociala medier reagerat mycket negativt på Lindbergs artikel.

Anders Lindberg skrev den 18 juni i sin artikel: ”Hitler litade inte heller på medier”:

”När Aktuellt i veckan skulle diskutera misstroendet mot medier lät de en kvinna som är aktiv på nazistiska Nordfront vara sanningsvittne. Hon litade inte på ”gammelmedia”, sa hon.

Naturligtvis var det inte meningen av SVT att intervjua någon från den nazistiska miljön – och alla redaktioner gör fel då och då.

Men misstaget avslöjar förmodligen mer om drivkrafterna bakom misstron mot medier än hela den efterföljande debatten mellan SVT:s programdirektör Jan Helin och chefen för GP:s ledarsida, Alice Teodorescu.”

Alice Teodorescu bad Lindberg att förklara sig, men fick inget svar från varken honom eller Aftonbladets chefredaktör. Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima har även påstått att Teodorescu uppmanar till krig mot Islam.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Newsvoice
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.