Inrikes

Akut födsel på omtalat BB i Sollefteå

Flygfoto över Sollefteå

Nyligen föddes ett barn på Sollefteå sjukhus, den första förlossningen på sjukhuset sedan förlossningsavdelningen stängde för snart ett år sedan.

När en höggravid mamma anlände till sjukhuset bedömde personalen att det inte fanns utrymme för att skicka henne vidare till BB i Örnsköldsvik eller Sundsvall.

– Vi har ju läkare och barnmorskor som jobbar på kvinnocentrum. Vi har ju mödravård och gynekologisk planerad vård, så det finns ju folk som är kompetenta. Just den här veckan hade vi dessutom en läkare som är förlossningsläkare, säger enhetschefen Emma Lassen Molander till Sveriges Radio efter händelsen.

Enligt Emma Lassen Molander var förlossningen ett undantag. Det var den 30 januari 2017, efter Sollefteå BB hade stängt, som en ockupation inleddes. Ockupanternas signifi kanta buskap till politikerna:

“Vi kämpar för att vårt samhälle ska överleva på sikt och för en människovärdig förlossning och akutvård på rimliga avstånd! Tack och lov gick förlossningen väl!”, skrivs det i Facebookgruppen Ådalen 2017/Sollefteå BB Ockupationen.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

AI-läkare kommer att revolutionera vården Introduktionen av den teknologi som kallas artificiell intelligens – AI har rubricerats som mänsklighetens fjärde indust...
Södersjukhuset slänger våldtäktsbevis på grund av ... Efter sex månader slänger Södersjukhuset spår som säkrats efter sexualbrott ifall inte brottet polisanmälts.  Uppemot...
Senaten går vidare med Trumpcare USA:s senat röstade på tisdagen för att gå vidare med Republikanernas nya sjukvårdsreform, som är tänkt att skrota och e...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!