Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén sjukskriven

publicerad 5 december 2017
Sofia Olsson Olsén har varit Aftonbladets chefredaktör sedan april 2016

Aftonbladets vd och chefredaktör Sofia Olsson Olsén har sjukskrivit sig, uppger tidningen.

Sofia Olsson Olsén tog över som chefredaktör för Aftonbladet i april 2016 då hon efterträdde Jan Helin.

Under de senaste månadernas anklagelser om sexuella trakasserier, bland annat på tidningsredaktioner, har Sofia Olsson Olsén kritiserats för sin hantering av situationen. Kritik har kommit från personer som Johan Hakelius och Jennifer Wegerup, som har en bakgrund på Aftonbladet

Olsson Olsén kritiserades också för tidningens hantering av sin ledarskribent och krönikör Fredrik Virtanen, som anklagades för våldtäkt och sexuella trakasserier. Olsson Olsén valde i början att skydda Virtanens identitet tills dess att andra medier skrev om honom.

Under måndagen meddelade Aftonbladet att Sofia Olsson Olsén sjukskrivits tills vidare.

Jag har haft samtal med Sofia Olsson Olsén under helgen och har nu fått besked om att hon behöver vara sjukskriven en tid, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted, som äger Aftonbladet.

Lena Mellin, till vardags politisk kommentator på tidningen, är den som tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare tills vidare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.