Aftonbladet får ny chefredaktör

publicerad 7 mars 2018

Efter flera månaders kritik väljer Sofia Olsson Olsén att lämna postens om chefredaktör och publisher på Aftonbladet. Hennes efterträdare blir Lena K Samuelsson.

I december ifjol valde Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén att sjukskriva sig och tillfälligt lämna över posten som Aftonbladets chefredaktör till Lena Mellin.

Under onsdagen meddelade Aftonbladet att Sofia Olsson Olsén lämnar Aftonbladet permanent och att tidningens nya chefredaktör och publisher blir Lena K Samuelsson.

Jag har en lång historia med Aftonbladet och har alltid varit nära tidningen. När jag gick in som tillförordnad sa jag att det här gör jag av kärlek till Aftonbladet, och det kvarstår fortfarande, säger Lena K Samuelsson till tidningen.

Lena K Samuelsson är en rutinerad tidningschef. Hon var mellan 2001-2013 chefredaktör för Svenska Dagbladet, som likt Aftonbladet ägs av mediekoncernen Schibsted.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.