Inrikes

Aftonbladet får ny chefredaktör

Efter flera månaders kritik väljer Sofia Olsson Olsén att lämna postens om chefredaktör och publisher på Aftonbladet. Hennes efterträdare blir Lena K Samuelsson.

I december ifjol valde Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén att sjukskriva sig och tillfälligt lämna över posten som Aftonbladets chefredaktör till Lena Mellin.
Under onsdagen meddelade Aftonbladet att Sofia Olsson Olsén lämnar Aftonbladet permanent och att tidningens nya chefredaktör och publisher blir Lena K Samuelsson.

Jag har en lång historia med Aftonbladet och har alltid varit nära tidningen. När jag gick in som tillförordnad sa jag att det här gör jag av kärlek till Aftonbladet, och det kvarstår fortfarande, säger Lena K Samuelsson till tidningen.

Lena K Samuelsson är en rutinerad tidningschef. Hon var mellan 2001-2013 chefredaktör för Svenska Dagbladet, som likt Aftonbladet ägs av mediekoncernen Schibsted.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!