92-årig kvinna blev våldtagen på julafton

publicerad 27 december 2013

En 23-årig man häktades under fredagseftermiddagen misstänkt för att ha våldtagit en 92-årig kvinna i en mindre ort i norra Västergötland.

På julafton hade den 92-årige kvinnan varit hemma hos sina barn och firat jul. Vid halv 11-tiden på kvällen befann hon sig i sitt hem och det var då som 23-åringen förgrep sig på henne.

Han ringde på och utgav sig för att han skulle sälja något hos den här damen, och i samband med det gav han sig på henne, säger Lars Johansson, kommissarie på länskriminalpolisen i Västra Götaland, till Göteborgs-Tidningen.

Mannen ska sedan tidigare ha varit efterlyst av Gävlepolisen för en våldtäkt som ska ha inträffat tidigare i höstas.

23-åringen är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för de båda våldtäkterna samt för försök till våldtäkt och övergrepp i rättssak, enligt Göteborgs-Tidningen. Kvinnans fysiska skador uppges inte vara allvarliga.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.